interclima buffervat 01

Een buffervat in een koelinstallatie wordt gebruikt voor het opslaan van koude (koelbedrijf. Hierdoor kan de koude worden opgeslagen in het buffervat voor het moment dat de koelmachine een compressor afschakelt of volledig uit gaat. Doordat de compressoren van een koelmachine niet continu in- en uitgeschakeld mogen worden dient de capaciteit van het buffervat berekend te worden om de periode tussen 2 inschakelingen van een compressor te ondervangen. Als vuistregel wordt hiervoor gerekend voor airconditioning toepassing minimaal 5x de capaciteit van de koelmachine en voor proces toepassing minimaal 10x de capaciteit van de koelmachine.

Het buffervat voor een gekoeld water installatie wordt standaard af fabriek geïsoleerd met dampdichte isolatie 20 mm ter voorkoming van condensvorming op het buffervat. De dampdichte isolatie is geschikt voor een mediumtemperatuur tussen de 0°C ~ 50°C.

Optioneel kan worden gekozen voor een isolatiedikte van 40 mm, bijvoorbeeld als de mediumtemperatuur < 0°C komt te liggen. De isolatie wordt afgeschermd met een fraaie PVC beschermhoes, welke kan worden uitgevoerd in verschillende kleuren (standaard is blauw).