WTW units (warmteterugwinunits)

De InterClima WTW units zijn opgebouwd uit een aluminium kastprofiel waarin de panelen zijn opgenomen. Deze worden geblokkeerd door middel van een keg. Dit sandwichpaneel is ontwikkeld door de fabriek.

De kast is voorzien van een binnen- en een buitenplaat, met daartussen steenwolisolatie. De binnenkant bestaat uit een hoog corrosiewerende magnesium zink verzinkte plaat. De buitenplaat is verzinkt en gecoat in de kleur RAL 7000. De toegepaste isolatie tussen de platen is een mineraalwol van een hoge persing 110kg/m³ volgens de norm EN 1602. Dat staat voor een zeer hoge thermische en akoestische isolatie en is bovendien niet brandbaar (volgens de norm NEN-EN 13501-1, klasse A1).

De gehele kastopbouw voldoet aan de specificatie volgens DIN EN 1886:

 • Warmtedoorgangsklasse T2
 • Koudebrugklasse TB2
 • Dichtheidsklasse B / L2
 • Mechanische eigenschappen 2A / D1
 • Filterdichtheidsklasse B

wtw unit kastopbouwwtw unit kastopbouw02

In de basisuitvoering is een tegenstroomwisselaar opgenomen met een rendement tot 90 procent. Alle HCP-units zijn standaard voorzien van een volledige bypass, ze zijn volledig bedraad, inclusief regeling. De basis filterbezetting is G4 in de afvoer en F7 in de toevoer.

Uitvoering HCP-units, units voorzien van hoogrendement tegenstroomplatenwisselaar

In de basis HCP-units zijn de volgende componenten opgenomen:

 • Toevoerfilterklasse F7
 • Afvoerfilterklasse G4
 • Hoogrendement zeewaterbestendig aluminium tegenstroomwisselaar
 • Hoogrendement EC technologie ventilatoren, elektronisch gestuurde gelijkstroom motor
 • Volledig geïntegreerde regeling

Bouwvormen en opties InterClima HCP-units met tegenstroomplatenwisselaar

De HCP-units zijn verkrijgbaar in acht bouwvormen.

Uitvoering HRW-units, units voorzien van hoogrendement sorptie warmtewiel.

In de basis HRW-units zijn de volgende componenten opgenomen:

 • Toevoerfilterklasse F7
 • Afvoerfilterklasse G4
 • Hoogrendement sorptie warmtewiel
 • Hoogrendement EC technologie ventilatoren, elektronisch gestuurde gelijkstroom motor
 • Volledig geïntegreerde regeling

Bouwvormen en opties InterClima HRW-units met sorptie warmtewiel

HRW-units zijn verkrijgbaar in vier bouwvormen:

De WTW units zijn voorzien van de OJ-regeling; die stuurt de gehele unit aan. Van de vorstbeveiliging voor de tegenstroomplatenwisselaar tot de sturing van de bypass en die van de ventilatoren. Alle units zijn standaard voorzien van een volume-/debietregeling, waardoor de balans in de ventilatiebehoefte is gegarandeerd. Ook als de filters vervuild zijn. Elk gewenst debiet kan binnen het bereik van de unit worden ingesteld.

wtw regeling01De regeling is uiterst eenvoudig te verstellen met de afstandsbediening, met de laptop of computer. Voor bediening met de laptop of computer is geen aparte software nodig, omdat via de netwerkaansluiting een webbased-verbinding mogelijk is via de eigen browser. De menustructuur is duidelijk en overzichtelijk. De toegang per gebruiker is met verschillende niveaus geblokkeerd.
 
Een duidelijk helder overzicht van de unit is ook voor de eindgebruiker beschikbaar. Alle gegevens staan erin vermeld: luchtdebiet, temperaturen, uitsturing ventilatoren, setpoint instelling, stand van de bypassklep, actuele status van de gecombineerde koeler/verwarmer (change over). Ook het actuele drukverlies over de filters is beschikbaar, mits deze optie is opgenomen in de unit.

Behoefte-afhankelijk ventileren is ook mogelijk op basis van CO2, luchtkwaliteit, drukverlies of luchtvochtigheid. Elke unit is intern afgezekerd en volledig bedraad tot op de werkschakelaar. Als optie is sturing van een driewegklep voor koeler, verwarmer of change over batterij met vrijgave van een pomp mogelijk. Dit is slechts een greep uit de selectie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

wtw regeling02wtw regeling03