Buffervaten voor drinkwater

Drinkwater buffervaten

Naast de buffervaten voor gekoeld, warmtepomp of CV-installaties heeft InterClima ook een aantal series buffervaten in haar pakket welke geschikt zijn voor drinkwater. Deze vaten zijn voorzien van een inwendige coating (Ceramflon), glas emaille of uitgevoerd in RVS 316L. Deze type buffervaten kunnen tevens worden uitgevoerd met spiralen (1, 2 of 3 stuks) of platen warmtewisselaar naast het buffervat. De RVS 316L buffervaten worden standaard af fabriek gebeitst en gepassiveerd.

 

De buffervaten voor drinkwater worden standaard af fabriek voorzien van warmte isolatie (PU-schuim, PLFH of PLF isolatie – zie hiervoor de databladen van de betreffende serie). De isolatie wordt afgeschermd met een fraaie PVC-beschermhoes, welke kan worden uitgevoerd in verschillende kleuren.

 

Drinkwater buffervaten met energieklasse A label

Om te voorzien in de vraag naar nog energiezuinigere oplossingen is er sinds dit jaar voor de onderstaande series buffervaten ook een energieklasse A product verkrijgbaar (conform de geldende ErP voorschriften), genaamd de Q-serie.


De TA drinkwater buffervaten in de Q-serie, de TA-S Q met Termoflon en de TA-X Q in RVS316L zijn verkrijgbaar in de verschillende inhoudsmaten 200 - 300 - 500 liter.

De BME drinkwater buffervaten met spiralen in de Q-serie, de BME1-V Q / BME2-V Q / BME1-X Q / BME2-X Q zijn in de verschillende uitvoeringen met 1 of 2 spiralen of RVS316L uitvoering verkrijgbaar in de verschillende inhoudsmaten 200 - 300 - 500 liter.

De BKPE drinkwater buffervaten met spiralen in de Q-serie, de BKPE1-V Q / BKPE2-V Q / BKPE1-X Q / BKPE2-X Q zijn in de verschillende uitvoeringen met 1 of 2 spiralen of RVS316L uitvoering verkrijgbaar in de verschillende inhoudsmaten 200 - 300 - 500 liter.

 

drinkwater buffervaten

 

Lage of Extra lage uitvoering

Om tegemoet te komen aan de soms afwijkende bouwkundige eisen qua hoogtes in de technische ruimten, zijn er de mogelijkheden om het gewenste buffervat uit te voeren in een Lage of Extra lage uitvoering. Zie de databladen voor de mogelijkheden qua toepasbare hoogtes en diameters.

 

Zwaardere drukklasse 8 of 10 bar

Indien het buffervat niet voldoet aan de gestelde drukeisen van de ontworpen installatie kan deze worden verzwaard naar 8 of 10 bar. Inhoudend dat de materiaaldiktes zullen toenemen om aan de gestelde drukeisen te voldoen. De testdruk van de buffervaten ligt op 1,5x de toegepaste werkdruk. Hierop worden alle vaten afgeperst in de fabriek na de voltooiing van het productieproces.

 

Aanvraag informatie