Maatwerk buffervaten

Buffervaten met flenzen / victaulic aansluitingen / niet standaard aansluitingen / geperforeerde pijpen / afbuig pijpen / geperforeerde plaat / scheidingsschotten (TLR-serie)

 

Om het installatiegemak te vergroten kan ieder buffervat worden voorzien van flenzen in de diverse maten van DN20 t/m DN400 in de drukklasse PN16, victaulic aansluitingen van 1 ¼” t/m 8” en draadaansluitingen van 3/8” t/m 4” gasdraad. Deze worden in onze fabriek (Italië) aan het vat gelast. Deze nieuwe serie is de TLR serie en is verkrijgbaar in de volgende materialen: staal met antiroest primer, volbad verzonken, RVS316L geschikt voor GKW, WP of CV-installaties en met Ceramflon en RVS316L (gepassiveerd) voor drinkwaterinstallaties.
tlr

 

Ook kan het buffervat intern worden voorzien van een geperforeerde plaat, scheidingsschotten (3 stuks), spreidbuizen of geperforeerde pijpen, diffusorpijp, drainagepijp etc. etc. allen om het ontwerp en de functie van het buffervat verder te optimaliseren.

 

Let op: bij verzonken of RVS vaten zijn niet alle opties mogelijk ten aanzien van schotten, een geperforeerde plaat of water verdeelpijpen.

 

Isolatie typen

De TLR-serie is verkrijgbaar met 4 verschillende isolatie typen:

tlr isolatie typen

TLR-..2 voorzien met 20 mm dampdichte isolatie + PVC beschermhoes [GKW]

TLR-..4 voorzien met 40 mm dampdichte isolatie + PVC beschermhoes [GKW]

TLR-..9 voorzien met 20 mm damp dicht + 75 mm PLFH isolatie + PVC beschermhoes [WP voorheen VTCF - serie]

TLR-..0 voorzien met 100 mm PLFH isolatie + PVC beschermhoes [CV voorheen PVRE – serie]

 

Lage of Extra lage uitvoering

Om tegemoet te komen aan de soms afwijkende bouwkundige eisen qua hoogtes in de technische ruimten, zijn er de mogelijkheden om het gewenste buffervat uit te voeren in een Lage of Extra lage uitvoering. Zie de databladen voor de mogelijkheden qua toepasbare hoogtes en diameters.

 

Zwaardere drukklasse 8 of 10 bar

Indien het buffervat niet voldoet aan de gestelde drukeisen van de ontworpen installatie kan deze worden verzwaard naar 8 of 10 bar. Inhoudend dat de materiaaldiktes zullen toenemen om aan de gestelde drukeisen te voldoen. De testdruk van de buffervaten ligt op 1,5x de toegepaste werkdruk. Hierop worden alle vaten afgeperst in de fabriek na de voltooiing van het productieproces.

 

Gelaagdheid (stratificatie)

Door de toepassing van water verdeelpijpen (geperforeerde pijp) en/of een geperforeerde plaat wordt een betere gelaagdheid gecreëerd in het buffervat. Dit houdt in dat zich het koudste water onderin het vat bevindt en het warmste water bovenin.

 

Menging

Om een betere menging van het medium in het buffervat te creëren kunnen onder andere 3 scheidingsschotten worden toegepast, deze worden dan om en om van boven naar onder in het buffervat gelast (zie onderstaande foto’s).

 

maatwerk01 maatwerk02

Scheidingsschotten / geperforeerde plaat / diffusorbuis / Flenzen

 

maatwerk03

Spreidbuis / verdeelbuis / Flenzen

 

TLR-9

 

 

 

Flenzen/schotten/verdeelpijp

Om het installatiegemak te vergroten kan ieder buffervat worden voorzien van flenzen in de diverse maten van DN25 t/m DN300 in de drukklasse PN16. Deze worden in onze fabriek (Italië) aan het vat gelast.

 

Ook kan het buffervat intern worden voorzien van een geperforeerde plaat, scheidingsschotten (3 stuks), spreidbuizen of geperforeerde pijpen, diffusorpijp, drainagepijp etc. etc. allen om het ontwerp en de functie van het buffervat verder te optimaliseren.

 

Aanvraag informatie